Upptäck världen från hemmet!

Upptäck världen från hemmet!

Hade du planerat en spännande utlandsresa i år? Vi beklagar att den får vänta. Men, det finns faktiskt annat du kan göra för att känna den rofyllda och sköna semesterkänslan – utan att behöva lämna hemmet. I den här artikeln har vi sammanställt fem fina tips på vad du kan göra för att upptäcka världen hemifrån.

 

1. Skapa en inspirerande ”att göra”-lista

Nu när du äntligen har lite tid över där hemma, passa på att göra en bucket list! Skriv ner vilka platser du drömmer om att få besöka. Du kan även skapa en inspirationstavla på Pinterest eller spara ner inspirerande platser på Instagram. Varför inte passa på att göra en klassisk ”klippa och klistra”-tavla?

 

2. Hitta nya utländska recept

När du inte kan resa runt i världen får du istället ta in spännande matkulturer i köket! Köp en inspirerande kokbok hos till exempel Norstedts.se, eller sök på nätet efter inspirerande recept. Kokböcker är ju dessutom en snygg inredningsdetalj som både pryder hyllorna och väcker inspiration.

 

3. Lär dig ett nytt språk

Vill du lära dig ett nytt språk? Den här sommaren är ett perfekt tillfälle! Tänk så mycket glädje du får av ett nytt språk så fort du kan börja resa igen. Passa därför på att ta den där online-språkkursen, ladda ner den där språk-appen eller beställ hem ett bra språklexikon.

 

4. Resepoddar

Det finns massor med härliga rese-poddar där ute. Så, sätt dig i solen, på med hörlurarna och tryck på play-knappen. Kanske får du inspiration inför din nästa resa? Eller så kan du bara koppla av och drömma dig bort för en liten stund.

Tips – Gå in på podcaster i din telefon och sök på “resepoddar”. Väljs sedan något som faller dig i smaken.

 

5. Skapa ett reseminne

Har du en favoritplats som du ibland drömmer dig bort till? Föreviga den platsen och häng den på väggen! Hos oss på Designkartan kan du smidigt designa en egen, personlig kartposter i tidlös skandinavisk design. Med snygga kartposters på väggen blir det roligare att planera inför nästa stora resa. Designa din kartposter här!

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.