Skandinavisk inredning – så lyckas du med stilen i hemmet!

Skandinavisk inredning – så lyckas du med stilen i hemmet!

Skandinavisk design och inredning är minst sagt tidlös, och i dag är denna klassiskt eleganta stil populärare än någonsin. Här nedan har vi listat några enkla tips på hur du gör för att inreda ditt hem med skön skandinavisk stil!

 

1. Vilka material ger rätt känsla?

Satsa på naturliga material såsom trä, sten och läder. Även textilier i linne är ett hett tips.
Tips: När det handlar om skandinavisk stil ligger fokus alltid på kvalitet och hållbarhet.

 

2. Vilka färger är att föredra?

För att verkligen lyckas med den skandinaviska stilen bör du satsa på nedtonade färgval. Fokusera på jordnära färger i ljusa nyanser som går i ljusblått, beige, brunt, grönt och ”smutsrosa”. Tips: Många av dessa finns som färgval när du designar en karta hos oss på Designkartan.
Vill du ha lite mer attityd i hemmet? Då kan du även krydda med små inslag av svart på till exempel posters eller tavelramar.

 

3. Hur ska jag tänka kring inredningsdetaljer?

Den skandinaviska stilen är medveten och uppstyrd, vilket då och då gör att den kan upplevas som lite stram. För att du ska få en lite mer ledig känsla i hemmet rekommenderar vi att du använder textilier på ett lite ”slarvigt” sätt. Till exempel genom att lägga en filt lite hafsigt över soffan, och inte placera kuddarna för “perfekt”.

Du kan även bädda lite ”slarvigt” med linnelakan, eller ställa en tavla på golvet istället för att hänga upp den. Något som även är väldigt typiskt för den skandinaviska inredningsstilen är att stapla en hög med inredningsmagasin på golvet. Det ger ett skönt, avslappnat och trendigt intryck.

 

4. Hur fulländar jag stilen?

Slutligen, för att få till den där sista men ack så avgörande touchen i hemmet, inred med personliga föremål. Det gör att rummen får en varm, härlig och hemtrevlig känsla. Dessutom: våga blanda nytt med gammalt! Utgå från de ovannämnda materialen, det vill säga jordnära färger och naturmaterial såsom trä, läder och sten – men låt din egen fantasi bidra till den personliga touchen.

Vill du ha ännu mer liv i hemmet? Fullända då stilen med gröna och sköna växter i olika storlekar. Då får du verkligen en naturlig och behaglig dynamik i hemmet.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.