Så skapar du en harmonisk och hemtrevlig känsla i ditt vardagsrum.

Så skapar du en harmonisk och hemtrevlig känsla i ditt vardagsrum.

Vardagsrummet är en speciell plats i hemmet. Det är oftast där man spenderar som mest tid, samlar tankarna och laddar batterierna. Det är också där man gärna slår sig ner med vännerna och familjen för en härlig kväll med goda samtal. Därför är det är minst sagt viktigt att vardagsrummet känns inbjudande och bidrar till en stimulerande och avslappnad sinnesstämning.
Här har vi listat några inredningstips för dig som vill skapa ett så hemtrevligt och inbjudande vardagsrum som möjligt!

 

1. Soffan – samlingsplatsen i rummet

Soffan är en lika central som mysig möbel i vardagsrummet. Men hur ska soffan stå för att skapa ett så välkomnande intryck som möjligt? Jo, en bra tumregel är att placera soffan med sittytan riktad mot ingången till vardagsrummet. Har du inte möjlighet att placera din soffa på det viset? Då är ett tips att placera ett fint avlastningsbord vid soffans rygg eller sida.

 

2. Fånga gästens intresse med hjälp av färg

Ett kul tips är att inreda vardagsrummet med något som väcker uppmärksamhet. Det kan till exempel vara en en färgglad tavla, kuddar, gardiner eller en stor spegel som gästerna gärna vilar sina ögon på. Tänk dock på att rummets färger alltid bör samspela och skapa harmoni sinsemellan.

Hos oss på Designkartan kan du smidigt designa din egen iögonfallande kartposter. Då kan du enkelt skräddarsy en personlig poster i skandinavisk design, med färger och uttryck som passar just ditt unika vardagsrum. Vill du att stilen på kartpostern ska vara retro, modern eller klassisk? Du bestämmer. Testa själv! Designa din poster här.

 

3. Den optimala mattan för rummet

Tänk över vilken funktion din matta ska ha innan du köper den. Mjuka och fluffiga mattor skapar ett avslappnat och mysigt intryck, medan korthåriga viskosmattor ofta laddar rummet med lite mer eleganta intryck.

Har du bestämt var i rummet din matta ska ligga? Många väljer att placera sin matta under vardagsrumsbordet och soffan. På Elle.se finns en bra guide med tips på hur du lyckas med placeringen av mattan i vardagsrummet

Tänk även över färgvalet på mattan. Ska den sticka ut och väcka intresse? Eller kanske bör den smälta in med resten av inredningen? Värt att komma ihåg: När du inreder med olika material, färger och former ger du dynamik till inredningen, vilket skapar en skön känsla i rummet.

 

4. Balans är A och O

Nyckeln till harmoni är balans. Det gäller i livet i stort, och så även i vardagsrummet. Men vad innebär då balans i vardagsrummet? Jo, vi ska förklara:

Från vägg till vägg – Har du ett stort möblemang i ena delen av rummet som till exempel en soffgrupp? Se då till att skaffa en mindre sitthörna i den andra delen av rummet. Det kan vara i form av en fåtölj och ett bord.

Från tak till golv – Har du en maffig taklampa eller stora tavlor på väggarna? Då kan hela rummet vinna på att ha maffig inredning, som till exempel en häftig golvlampa, en stor spegel eller en gedigen lampa på fönsterbrädan. Endast fantasin sätter gränserna!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.