Hur skapar man en snygg tavelvägg?

Hur skapar man en snygg tavelvägg?

En tavelvägg är ett kul, populärt och kreativt sätt att skapa härliga intryck i hemmet. Men att lyckas med tavelväggen kan vara lite knepigt. Frågor kan dyka upp, som till exempel ”hur ska jag mixa färger och matcha motiv?” eller ”vilken placering bör tavlorna ha?”

I den här artikeln får du svaren! Här nedan har vi sammanställt sex enkla steg som hjälper dig att lyckas med din tavelvägg:

 

1. Hitta inspiration

Första steget är bestämma vilka motiv du vill ska pryda din vägg. Har du idétorka? Då kan du alltid leta efter snygga inspirationsbilder på Pinterest eller Instagram.

 

2. Välj motiv

När du letar efter de perfekta motiven, försök att begränsa dig till två eller tre färgkombinationer. Risken är annars att tavelväggen ger ett rörigt och oharmoniskt intryck. Men – ibland kan det faktiskt bli supersnyggt att blanda många olika motiv och färger! Men, för att du ska få ett fint samspel på väggen, rekommenderar vi att du i så fall använder enhetligt färgade tavelramar.

Hos oss på Designkartan kan du enkelt designa en egen poster med de färger och former som passar just dig och ditt hem.

Tips – Hitta personliga motiv till din tavelvägg här!

 

3. Gör en plan

Innan du hänger upp tavlorna behöver du en plan. Gör så här: Lägg tavlorna på golvet i olika formationer och testa dig fram för att se vilka motiv och färger som bäst kompletterar varandra. Passa då även på att bestämma om tavlorna ska vara liggande eller stående.

 

4. Anpassa tavelväggen efter rummet

Hur ser rummet ut? Är det litet eller stort? Vilka möbler och inredningsdetaljer finns i rummet? När du fått svar på dessa frågor är det bara att anpassa tavelväggens utformning efter rummets unika möjligheter.

Exempel – Om du ska hänga upp tavlorna i vardagsrummet ovanför soffan, se till att utgå från soffans bredd och centrera sedan tavelväggen därefter. Det skapar symmetri, vilket ger en skön känsla i rummet.

 

5. Storlek och avstånd

Vill du ge ännu mer liv till rummet? Då kan du alltid mixa storlekarna på dina tavlor.
Tips – Om du har samma avstånd mellan tavlorna får du till den där sköna symmetrin som verkligen lyfter rummet.

 

6.  Tänk utanför ramen

Har du svårt att hitta en ram? I så fall, skippa den! Det finns gott om andra snygga och kreativa sätt att hänga upp en poster på. Du kan till exempel använda självhäftande tejp som är anpassad för just tavlor, eller hänga upp dina tavlor med hjälp av en smidig posterhängare.

När du beställer posters hos oss på Designkartan kan du välja att köpa till snygga och stilrena lister tillverkade i äkta trä. Listerna har starka magneter som hjälper till att hålla postern på plats, samt ett slitstarkt snöre som gör det enkelt att hänga upp postern.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.